Självkänsla

Vi måste vårda relationen till oss själva

Hej!”When I get sad, I stop being sad and be awesome instead”Jag är inte direkt som Barney Stinson från ”How I met your mother” men hans självförtroende är klart imponerande. Visserligen är han inte så ödmjuk men hans syn och sin kärlek för sig själv är otroligt stor och någonting som allt fler av oss borde (behöver) arbeta för att bli.
Vi måste lära oss att älska oss själva, för exakt den personen som vi är.
Vi måste kanske först lära oss att acceptera oss själva med våra brister och skavanker för att sedan lära oss med tiden att älska oss själva.

Vi kan inte bara säga en dag att ”Nu har jag bestämt mig för att älska mig själv, så nu gör jag det” utan det är en process som behöver tid, arbete och ännu mer tid. Vi måste lära oss att skapa en god relation med oss själva, och likt vänskap eller kärleksrelationer måste vi ro om relationen med oss själva.
Vi måste vårda relationen till oss själva, vårt egenvärde och kärleken för en själv.
Sedan 2018 har jag arbetat med mitt egenvärde och att faktiskt försöka lära mig att acceptera mig själv.
Jag gick 2018 från att ha komplett avskytt mig själv och sett mig fullkomligt ovärdig och meningslös till att faktiskt i slutet på 2018 förstått och accepterat att jag är på ett visst sätt, fungerar på ett visst sätt och agerar på ett visst sätt.
Utseendet har jag valt att inte fokusera på, mer än i acceptansen att ”såhär ser jag ut, kom till acceptans”. Året 2018 har gått ut på att acceptera mig själv som person.
Nu 2019 ska jag även lära mig att börja tycka om mitt utseende. Har jag lärt mig acceptera och tycka om mitt inre, är det dags att lära mig att acceptera och tycka om mitt yttre.
Älska mig själv? Jag är inte fullt där än men jag tycker om mig själv för mitt inre och tids nog med allt arbete jag lägger ner vet jag att jag kommer att lära mig att älska mig själv.
Ni vet Rom byggdes inte på en dag, och det görs inte relationer heller. Ge det tid, kärlek, omtanke och en del av ge och ta så ska du se att du kommer att lära dig att tycka om dig själv och älska dig själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *