Självkänsla,  Tankar

Vad vill du öva på år 2019?

Hej!


Kommer du ihåg när du lärde dig att gå? Eller kommer du ihåg när du lärde dig att borsta tänderna?
Svaret på frågan är troligtvis nej, för vem minns när vi var så små som när vi började både gå och borsta tänderna?
Kanske minns du när du lärde dig cykla? Gick det med ett försök eller ramlade du gång på gång? Reste du dig och försökte igen?
Om du har körkort så lär du ju minnas motorstoppen, missbedömningarna, eller hur din första uppkörning kanske inte blev godkänd på grund av ett mindre fel du gjorde. Gav du upp? Eller övade du och gjorde om testet till du fick ett godkännande och en lapp i din hand?

Jag minns inte när jag lärde mig gå. Jag minns inte när jag lärde mig borsta tänderna men jag minns blåmärkena och skrapsåren på benen. Jag minns hur jag körde mot enkelriktat min sista körlektion inför uppkörning och jag minns mitt första motorstopp.
Idag kan jag cykla och jag kan köra bil. Varför? Jo för jag har ÖVAT. Övat, övat, övat.

Med våra val i livet handlar det ofta om liknande. Öva.
Vi kan öva på att bryta en trend tills den plötsligt blir en ny livsstil.
år 2019 handlar det om för mig att öva på att vara snäll mot mig själv. Nej jag kanske inte lyckas alla gånger, men likt de skrapsår som jag fick när jag lärde mig cykla, eller de motorstoppen jag fick på helt fel ställen så började jag om. Vred om nyckeln eller klättrade upp på cykeln igen. Började om. Övade igen. Tills jag blev mer bekväm, tills det gick lättare.

Samma sak med att öva på att vara snäll mot mig själv. Jag övar, jag ramlar, jag kliver upp igen och börjar om, eller fortsätter där jag var. Övar, övar, övar.
Med tiden kommer jag att lära mig och med tiden kommer jag att börja tycka om mig själv och kunna älska mig själv.
Sedan är det dags att vårda den relationen. För likt bilkörning blir du ringrostig om du inte kör på en lång tid, men om du är aktiv i din körning så har du kunskapen fräscht i sinnet, och detsamma gäller med din relation till dig själv, eller vad du än vill öva dig på.
Se inte ramlandet eller motorstoppet som ett misslyckande. Börja om, eller ta upp där du är. Öva vidare. Med tiden blir det lättare, men du kommer att behöva öva.


Vad vill du öva på år 2019?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *