Hälsa

Pilatesboll

Hej!

Torsdag och barnen har jullov. Jag är ledig från sjukhuset, men en student är ju aldrig ledig. Behöver läsa och plugga mycket, göra uppgifter och har specifika inlämningar under jul och nyårsveckan.
Tur att barnen är relativt små så de lägger sig ganska tidigt så att jag hinner plugga när de sover.
Som studerande mamma krävs det ytterligare planering än när en var yngre och gick i skolan. Det går ju inte direkt och säga till barnen att ”jag måste plugga” och isolera sig.
Det ska köras till aktiviteter, det ska lagas mat (har jag riktiga tentaperioder så äter jag enbart direkt ur matlådor, hehe), lekas, mm. Allt det där tycker jag om att göra med barnen men ur studiesynvinkel så tar det ganska många studietimmar. Istället får kvällarnas mys i soffan utebli och jag sitter på min pilatesboll och studerar i mitt kök.

Har ni testat att sitta på pilatesboll när du sitter och pluggar? Eller sitter framför datorn på jobbet och arbetar?
Vad jag önskar att fler kunde få möjlighet att sitta på en pilatesboll framför sina stillasittande jobb. Det skulle skapa ett naturligt rörelsemönster vid sittande på bollen.
Tänk all aktivering av muskler helt gratis! Stärkta muskler, bättre hållning samtidigt som du arbetar?

När jag våren 18 läste till kostrådgivare och livsstilskonsult hade vi långa dagar med tung information att mata in i huvudet.
Vi gick från 9-16 med mycket tid sittandes (även om vi såklart hade både lunchrast och småraster emellan). Efter första dagen var jag helt slut både i huvudet och i kroppen.
Andra dagen fick vi som ville möjlighet att sitta på pilatesboll, massagepiggar (eller vad de nu kan tänkas heta?), några stod upp vid ett ståbord och för någon som ville gick det även bra att sitta på golvet.
För det första var det en helt underbar inställning att vi fick möjlighet att sitta hur vi ville och för mig som valde att sitta resterande utbildning på pilatesboll gav det mig ett helt nytt fokus när jag var aktiv i kroppen, kunde röra på mig när jag ville samtidigt som jag kunde ta emot information från utbildningen.

Nu när jag sitter hemma och pluggar föredrar jag att sitta på pilatesboll vid mitt bord och jag lyckas plugga i timmar utan trötthet i kroppen.
Tänk vad mycket jag får gratis enbart av att byta en stol till en pilatesboll.

På sjukhuset har vi enbart kontorsstolar, tänk om vi hade kunnat byta ut de mot pilatesbollar och skapa en ergonomisk bättre arbetsmiljö när vi dokumenterar?
Eller de som sitter på sina jobb i åtta timmar framför en dator? Tänk vad det skulle kunna hjälpa och förhindra stor del av stillasittandet som vi har idag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *