Lunch/Middag Recept

Lasagnette

Hej! När jag träffade mitt ex blev jag helt blown away av hans lasagnette. Det var det godaste jag någonsin ätit. Några år senare blev jag glutenintolerant och lasagnette var ett minne blott. Besvikelsen var stor. Men med lite kreativitet skapade jag LCHF- L A S A G N E T T E.

(Receptet är gjort med vispgrädde och creme fraiche, men för en mejerifri version använd kokosgrädde/kokosmjölk)

Recept:

500g kycklingfärs
2st vitlöksklyftor
1st gul lök
0,5 msk sambal olek
1 pkt krossade tomater
1 msk basilika
1 msk oregano
1 msk tomatpuré
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Smör

Ostsås:

1 dl syrad grädde
1 dl creme fraiche
150g riven ost
1 st ägg
1 st pressad vitlöksklyfta
salt
svartpeppar

Lasagnette
1 stor Zucchini

Ovanpå:
Valfri ost (mejerifritt alternativ är att utesluta osten)

Sätt ugnen på 200grader.
Strimla zucchinin i strimlor (likt zoodles) häll lite salt uppe på så att de vätskar ur.
Hacka lök och vitlök och fräs tillsammans med kycklingfärsen och kryddorna. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och sambal oelek. Smaka av med salt och peppar efter behov.
Häll i ingredienserna till ostsåsen och låt koka upp.
Lägg zucchinistrimlor i botten och varva med köttfärs, ostsås, zucchinistrimlor osv. Avsluta med att läggapå valfri ost på toppen.
Ställ in i ugnen i ca 20 min tills osten fått färg. Själv brukar jag sätta ugnen på grill de sista 5 minuterna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *