Självkänsla

Jag sänker kraven

För två veckor sedan körde jag hem från jobbet, efter 22 en söndagkväll.
Kommer på mig i bilen att vara i en tunnel men ’var är jag påväg?’. En enorm skräck av att jag inte kunde orientera mig i tid och rum, kommer ur tunneln och inser vilken riktning jag är påväg i. Det är mörkt ute.
Var har jag varit?
Var är jag påväg?
Varför kör jag en mörk kväll? 
Hjärnan tog helt stopp och jag svängde av på närmaste bensinstation och satt i över 30 minuter och försökte orientera mig. Till slut inser jag att jag har jobbat, men minns ej dagen. Minns inte resan. Vet inte datum eller veckodag.
.
I måndags träffade jag en läkare på vårdcentralen. Jag både skrattade och var på gränsen till gråt.
Här kommer tjejen som coachar andra att stressa ner, med ett huvud som är fullt av akut stress pga yttre faktorer.
.
Läkaren tittar på mig. 
Vi pratar. Vi vet vad felet är. Jag vet lösningen, hon också.
Sedan tar hon mig i handen och säger
’Du kan kost, du kan hälsa och du har stor kunskap kring stress, men nu är det dags för dig att hjälpa dig själv också. Denna veckan som kommer vill jag att du fokuserar på att ta en promenad varje dag ute i frisk luften, annars vill jag inte att du har några mer mål för din dag, allt annat du tycker är kul är en eventuell bonus’
.
Så enkelt men så svårt. 
Bara i tanken att inte få jobba, svara på mail, ha klientsamtal eller föreläsningar kändes stressande i sig. Jag vill ju så mkt! ’Gå till skolan om du orkar för rutinen och det sociala, men gör det för att du orkar och vill’
.
Hm.
Vad mer ska du prioritera tror du Jennifer?’
Japp I know.
Jag svarar förstås vad jag vet
’Sömn och kost’ .
Nu är det dags för även mig att i två veckor helt prioritera mig (och barnen). Prioritera mitt välmående istället för alla andras en stund. 
Det tar emot något så otroligt att ’bara’ göra en sak, eller att på kvällen inte göra någonting.
Träna får jag göra så länge det inte är ett måste. Bara om jag orkar och tycker att det är kul.
.
Jag är mänsklig, jag känner ingen skam, jag har inte prioriterat mig själv. Nu sänker jag kraven. ❤️ 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *