Välmående

”Det bästa barn vet är när vuxna leker”

Hej!

Om ni någongång läst Aja Baja Alfons Åberg finns där ett citat som jag ofta tänker på som förälder ”Det bästa Alfons vet, det är när vuxna leker”. 
Jag brukar tänka på det citatet när jag umgås med mina barn. Dels för att jag minns att jag tänkt det mycket när jag själv var barn, och att min egen far påpekat för mig sedan jag själv blev förälder (det var ju dessutom han som så ofta läste Alfons för mig som barn).

Så vad passar väl bättre än att göra en aktiv aktivitet med barnen?
Jag som föredrar rörelse förflyttade köksbordet, rullade ut min yogamatta och ställde mig på huvudet. Barnen följde snabbt efter.
”Får vi göra såhär mamma?” blev den spontana kommentaren när jag först satt mig mitt i rummet upp och ner.
Sagt och gjort så körde jag och barnen en aktiv aktivitet i att utmana vår balans och öva styrka.
En aktivitet som involverade att barnen fick spendera tid tillsammans och vi umgicks med varandra, skrattade, ramlade och hade kul.

Som förälder tänker jag gärna till en extra gång i vad jag vill förmedla för värderingar till mina barn, men också hur vill jag spendera min tid med dom och vad skapar vi för minnen?

Sättet att tänka på som förälder går förstås att applicera och tänkas för de utan barn att ”hur fördriver jag min tid?” ”Vad anser jag vara viktigt för mig?”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *