Beroende,  Hälsa,  Välmående,  Viktminskning

Anlita en kostrådgivare eller Livsstilskonsult för att lyckas med viktminskning!

Har du någon gång suttit i soffan, tittat på tv och önskat att du hade den där vältränade kroppen som skådespelaren i filmen har?

Jag har det. Många gånger. Ofta samtidigt som jag ätit livsmedel som absolut inte skulle kunna bygga en sådan kropp. Men kan kosten bygga en vältränad kropp? Nej, det gör träning.
Kan jag sitta mig i soffan och titta och tänka mig en vältränad kropp? Nej för muskler kommer inte att byggas om jag sitter still i soffan. För att bygga muskler behöver jag träna och vara aktiv.
Det tankesättet är många med på. Det går ju faktiskt inte att tänka sig till större muskler. Då måste du styrketräna.

Så hur är det då med att lyckas med en viktminskning?
Kan jag läsa mig till viktminskning och viktnedgång? Nej, du behöver ju faktiskt aktivt äta mat som ger dig viktminskning. Du kan läsa dig till kunskaper om HUR du ska äta men vad du faktiskt stoppar i din mun är en aktivitet som du aktivt väljer och GÖR.

Så hur gör jag då för att gå ner i vikt?
Nummer ett är att söka information och skaffa kunskap om kostens betydelse, vad är en bra kost och hur bör jag äta?
Ta hjälp av någon som har kunskap om kroppens biokemi, och som tillsammans med dig kan ta fram en matplan som passar dig? Som är individuellt anpassad för dig och dina förutsättningar samt dina mål och din riktning.
Genom att exempelvis ta kontakt med en kostrådgivare kan du få hjälp till att se helheten kring din hälsa och välmående. Hälsa och välmående är ofta mycket mer än bara det som du lägger på tallriken och med hjälp av en kostrådgivare kan ni tillsammans kartlägga vad du behöver, var är du nu, vad behöver du ändra i ditt liv och hur ska du äta för att nå de målen som du vill?
Vill du gå djupare än så och få hjälp med vägledning och lyckas med en livsstilsförändring kan du vända dit till en kostrådgivare som dessutom har vidareutbildningen livsstilskonsult.
Då möter du en kunnig person som har kunskap om kostens betydelse för hälsa och välmående, en person som har kunskap om kroppens biokemi, kunskaper och omständigheter för att se helheten kring din hälsa. Kunskap om hormoner, dess funktion och påverkan i kroppen, hjärnan och hur signalsubstanser påverkar oss för välmående och belöning  En livsstilskonsult förstår svårigheterna med förändringen, varför det är så svårt att ändra ett inlärt beteende men har också kunskapen om hur du bryter gamla mönster och lär om på nytt och lyckas med de mål som du så gärna vill följa.

I mitt jobb som både kostrådgivare och livsstilskonsult möter jag klienter med varierande önskemål, där bakgrunden skiljer, förutsättningarna och svårigheterna varierar både rent fysiologiskt men också kognitivt med tankar, ätbeteende, beroende eller beteende kring ätandet.
Varje möte med en klient är unikt och därför blir varje kostrådgivning eller livsstilsförändring speciell för varje klient. Något speciellt framtaget för den enskilda individen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *