Billigamars

Ägg!

Hej!



Går det att äta bra med en liten plånbok?

Låt mig tala om ett billigt och fantastiskt bra livsmedel, nämligen ÄGG!

Tänk att i äggulan finns fett, vitaminer (A, de flesta B,D,E och K) samt järn och jod. I både gulan- och vitan finns också selen, kalium, magnesium och niacin.

Javisst vill vi helst och i största mån köpa ägg med rätt förutsättningar för både hönan och själva ägget, men även icke-ekologiska ägg är ett hälsosamt alternativ som inte behöver kosta skjortan.
Ibland behöver vi handla efter plånboken snarare än hjärtat, vi får se till våra egna förutsättningar och möjligheter.

Vad kan jag då göra med ägg?

Ägg går att äta kokt som frukost, mellanmål, eller i sallad (för att nämna några)
Scrambled eggs som frukost, lunch eller middag
Omelett som frukost, lunch eller middag.

Bara fantasin sätter gränserna faktiskt.
Det går ju även att blanda ägg i bröd, pannkakor, frittata eller liknande. Jag kommer att experimentera en del under denna månaden med just ägg, så det kan ju hända att det dyker upp ett och annat recept…


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *